Reorganisatie

Geen enkele organisatie ontkomt aan reorganisaties. Op papier is vaak al duidelijk hoe het er uit gaat zien maar het zit nog niet ‘tussen de oren” ? Hoe breng je de verandering tot leven?

Aanpak

We starten met een dialoog over communicatie en waardering. De 90 medewerkers van de directie FEZ van het ministerie tekenen daarna elk hun metafoor van hun nieuwe afdeling. Daardoor komen er nieuwe gesprekken op gang, perspectieven worden helder en de reorganisatie komt tot leven. We sluiten af met spetterende presentaties in tekeningen, foto’s, sculpturen, gedichten en liederen.

Resultaat

De reorganisatie is ‘tussen de oren’ gekomen. Door het werken met beelden is er veel meer gezegd over de onderstroom”. Via zeepkist sessies en snuffelstages blijven de verschillende afdelingen iedereen informeren over hun ontwikkelingen.

 

“Annet zorgde ervoor dat onze medewerkersbijeenkomst een succes werd. Ze voelde goed aan welk gesprek wij nodig hadden. Een aangename combinatie van diepgang en luchtigheid. En dat leverde iedereen veel energie op om alle plannen in de maanden erna ook echt uit te gaan voeren. Een aanrader!”

André Dijkhuijs, directeur Financieel-Economische Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties