Sinterklaas leert je brainstormen

februari 18th, 2015   •   Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaas leert je brainstormen   
Sinterklaas leert je brainstormen

Hou jij ook van pakjesavond? Buiten is het al koud maar jij zit gezellig binnen met een groep. Samen praten en lekker lachen om elkaars surprise ideeën. Je zou willen dat een brainstorm op je werk net zo ontspannen zou zijn.

Dat kan! In de tips hieronder lees je wat je van Sinterklaas kunt leren om leuker en beter te brainstormen. Een echte pakjesavond is veel meer dan een zak kadootjes uitpakken.

En een echte brainstorm is veel meer  dan veel ideeën op een flap-over schrijven.

Hieronder leg ik uit welke kenmerken van pakjesavond je kunt gebruiken om een brainstormbijeenkomst  beter en leuker te maken.

1. Durf de waarheid te zeggen.

foto handhartlach klein  Istockfoto

De ware surprisemaker durft de waarheid te zeggen op een prettige en plagende manier. Er gaan gebeurtenissen en karaktertrekken over tafel die iedereen wel weet maar die meestal niet openlijk aan de orde komen. En dat zorgt voor plezier en opluchting. Ook een brainstorm heeft die sfeer nodig. De deelnemers moeten niets achterhouden en alle aspecten van het probleem durven uitspreken. Pas dan kom je verder dan oppervlakkige oplossingen … en er ontstaat een goede stemming.

2. Maak er meer van.

foto surprise kado

Een surprise is meer dan een ingepakt cadeau. Het gaat om de aankleding, de toelichting en de verpakking. En juist dat maakt het sterk en trekt de aandacht. Ook tijdens een brainstorm geldt dat je een goed idee niet zomaar kunt oppakken en implementeren. Je moet het aankleden, toelichten, verbeteren. Als je tijdens de brainstorm een idee op die manier versterkt vergroot je de kans op acceptatie en succes.

3. Vraag een vreemdeling erbij.

foto staf @ sint

Sinterklaas is als een facilitator. Op pakjesavond komt iedereen aan de beurt. Niemand wordt overgeslagen en de deadline wordt gehaald. En daarbij heeft hij een scherpe blik, hem ontgaat niets.

Ook bij jouw brainstorm krijg je met een “vreemdeling” een beter resultaat. Die zorgt voor een goede voorbereiding, een veilige sfeer en vrolijke energie, kiest leuke werkvormen en houdt iedereen betrokken.

Wil je meer tips voor creativiteit, kijk eens op mijn site. Daar vindt je onder de HELP knop ook leuke tips voor creatief denken.

Cream Consult © 2013