Verbinden van tegenstellingen

februari 18th, 2015   •   Reacties uitgeschakeld voor Verbinden van tegenstellingen   
Verbinden van tegenstellingen

 

Met creativiteit kun je tegenstellingen verbinden, zo klonk mijn nieuwjaarswens. Want door creatief te kijken, kijk je anders. En dan ontdek je nieuwe mogelijkheden. Hieronder staan drie succesvolle verbindingen.

Ik hoop dat ze jou inspireren om ook nieuwe oplossingen te vinden. Vergeet niet ‘ja-maar’ uit te schakelen als je begint met verbindingen zoeken.

 

Varkens en gamers

Varkenshouders zijn verplicht hun dieren speelgoed te geven, verrijkingsmateriaal. Anders gaan ze zich vervelen en elkaar lastig vallen. Nu kun je via je tablet met die varkens spelen. Als je inlogt, bedien je een lichtbundel in de varkensstal en dan speel jij met de varkens! • Welke tegengestelde activiteiten kun jij verbinden?

 

foto peuter-moeder lachend klein

Senioren en alleenstaande tienermoeders

Alleenstaande tienermoeders krijgen (vrijwillige) seniorenechtparen als buren. Zo ontstaat een apparte- mentencomplex waarin ze samen kunnen wonen en laagdrempelig hulp krijgen.

• Welke sociale tegenstelling kun jij verbinden?

 

foto Haarlem Sint_Bavokerk

 

Een kathedraal en een datacenter

De kerk moet in de winter verwarmd en het datacenter moet gekoeld. Ze kunnen elkaar wederkerig helpen, in • Welke duurzame tegenstelling kun jij verbinden?

 

Wil je meer tips voor creativiteit en verbinding, neem dan contact op!

Cream Consult © 2013